Menü Bezárás

A jólét nyugalma

A jólét nem azt jelenti, hogy bármit megvehetsz. Sokkal több annál. Elsősorban nyugalmat jelent. Nyugodt lehetsz, mert nem kell izgulnod, mi lesz holnap, és azután. Aki valódi jólétben él, annak a pénz olyan magától értetődő módon áll rendelkezésre, mint a levegő, amit belélegez. Nem kell gondolkodni rajta, hogy elég lesz-e. Annyit használ belőle, amennyire éppen szüksége van, és biztos lehet benne, hogy ez mindig így lesz.

A legtöbb ember élete javarészét azzal tölti, hogy pénzt keres, amiből egyik hónapról a másikra megélhet, és közben aggódik, hogy mihez kezd, ha egyszer elveszíti az állását. Ez nemcsak azokra igaz, akik valóban keveset keresnek, hanem azokra is, akik magas színvonalon élnek a fizetésükből. Ők amellett, hogy a munka idejük és energiájuk jórészét felemészti, ha hirtelen elveszítenék az állásukat, rövid idő múlva komoly anyagi problémákkal néznének szembe. Hiába költenek sokat, mégsem élnek nyugodt jólétben, mert nincsen rá idejük, amellett tudják, hogy egyik napról a másikra elveszíthetik még ezt a látszólagos jólétet is.

Ezen a világon csak két dolgot nem lehet pénzért kapni: szeretetet és az egészséget. A valódi jólét azonban kiegyensúlyozott, magabiztos és derűs emberré tesz, akinek mindenki szívesen élvezi, és keresi a társaságát. Az egészség megőrzésére is sokkal jobbak az esélyei annak, aki időt és pénzt áldozhat erre a célra, és nem nyomasztják megoldhatatlan hétköznapi gondok.

Ez egy lehetséges út a nyugodt jóléthez